Konfigurera lösenordssäkerhet

För att ändra inställningarna för lösenordssäkerhet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på Knappen Inställningar i den nedre delen av huvudfönstret.

Detta öppnar fönstret Inställningar.

3. Under avsnittet Sekretessinställningar, välj underavsnittet Säker datainmatning.
  4. Markera kryssrutan Visa tips för att skapa starka lösenord om du vill att Kaspersky-programmet ska kontrollera styrkan på lösenord som du skapar på webbplatser och ge rekommendationer om hur du skapar starka lösenord.

Om du har Kaspersky Password Manager installerat kommer meddelandet att rekommendera ett starkt lösenord åt dig. Om Kaspersky Password Manager inte är installerat rekommenderar vi att du laddar ned och installerar det för att försäkra dig om att du alltid skapar starka lösenord.

5. Markera kryssrutan Varna om att använda samma lösenord på webbplatser om du vill att Kaspersky-programmet ska kontrollera om du tidigare har använt lösenordet som du anger eller skapar på Internetbanker, sociala nätverk och e-posttjänster.
  6. Klicka på länken Välj webbplatskategorier för att gå till fönstret Webbplatskategorier om du vill välja de webbplatskategorier där användandet av identiska lösenord ska kontrolleras.
  7. Markera kryssrutorna för följande kategorier:
    • Internetbanker och betalsystem. När du skapar eller anger ett lösenord på Internet kontrollerar Kaspersky-programmet om du har använt lösenordet tidigare på Internetbanker och betalningssystem.
    • Sociala nätverk. När du skapar eller anger ett lösenord på Internet kontrollerar Kaspersky-programmet om du har använt lösenordet tidigare på sociala nätverk.
    • E-posttjänster. När du skapar eller anger ett lösenord på Internet kontrollerar Kaspersky-programmet om du har använt lösenordet tidigare för e-posttjänster.